Optændingsguide

OPTÆNDINGSGUIDE TIL VILDMARKSBAD

Hvis du går med tanken om at købe et vildmarksbad eller allerede har købt et, er det på sin rette plads at få helt styr på, hvordan bedst og lettest at optænde det. I den følgende guide tager vi udgangspunkt i et vildmarksbad med indvendig ovn og udvendig fyring. Oftest varer fyringstiden mellem 2-3 timer – selvfølgelig alt efter vind-, vejr og vandets varmeforhold.

Disse elementer skal du have klar til forberedelsen

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder et solidt stabil og fladt sted, hvor du kan placere vildmarksbadet. Det er vigtig at vildmarksbadet har støtte af en bund ramme. Herefter kan du påbegynde optændingen med mindre og let optændelige stykker brænde. Hertil kan du bruge optændingsblokke, aviser eller papir til at få gang i flammerne.  Sørg for at have et vandtæt termometer til at holde øje med temperaturen, og en paddel du kan bruge til at omrører vandet, så varmen fordeles rundt i badet. 

UNDGÅ BAKTERIER I BADEVANDET!

Det sidste du skal gøre inden du kan hoppe i vildmarksbadet og slappe af, er at dosere en klor tablet ud i vandet ved cirka 38 grader. Rør derefter rundt i vandet og efter fem minutters tid skulle vandet meget gerne være desinficeret for bakterier. Et alternativ til klorbehandling er at varme vandet op og udskifte det, så fjerner du forhåbentligt samtlige bakterier. God fornøjelse!

Husk på, at nogle bade ikke kan tåle klor, derfor skal du være opmærksom på dette forinden og bruge den anden rensningsmetode i stedet for.

Tænk dig om, når du fylder vand på vildmarksbadet

Hvis du ikke har fyldt vand på badet inden du påbegynder optændingen, kan det forårsage ødelæggelser og skader. Har du en indvendig plastbeklædning, kan det sågar smelte. Sørg derfor for at følge denne procedure:

Husk på, at hvis der opstår selv de mindste komplikationer med badet, skal du kontakte din sælger omgående.   

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.